Все повече факти започват да стават известни след като малка улица в центъра на Пловдив осъмна с пет потрошени коли.

В района е имало шумен купон в частен дом. След запой, кола с младежи се опитва да излезе от улица без изход на заден ход с  несъобразена скорост, научи GLAS.bg.

В резултат са ударени последователно пет коли. Полицията е отцепила района и е започнала разследване. На мястото са се появили възрастни мъж и жена, които са заявили, че искат да поемат вината за случилото се. След разпит от полицията е станало ясно, че те искат да прикрият свой близък.

Пияни или дрогирани? Младежи помляха 5 коли в Пловдив и избягаха СНИМКИ

Полицията в Пловдив вече е установила част от виновните лица.

Инцидентът е станал на малка улица без изход, около 05:30 часа сутринта в неделя, като след това младежите са зарязали колата посредата на улицата.

"Младежите са били двама или трима. Съседи са ги чули да се карат на улицата след инцидента. Най-вероятно са се опитали да излязат на булеварда, но улицата ни е без изход. Наложило се е да дадат назад, но след като са ударили последователно пет коли, са изоставили техния автомобил и са избягали", разказа пред GLAS.bg собственичката на една от пострадалите коли.

"По-добре заведенията да работят и да има контрол като излизат от баровете, отколкото да ни тероризират и с музика и финансово да си поправяме щетите", казва друга потърпевша. 

Част от хората имат каско, а другите нямат. Не могат и да си обяснят защо възрастният мъж се опитва да прикрие престъплението.

"Мъжът нямаше адекватно обяснение. Първо каза, че колата е била открадната, но се оказа, че е запалена с ключ. Той имаше само единия ключ, а другият каза, че не знае къде е. Явно се опитват да прикрият прегрешението на някой внук. В момента ги разпитват", каза още една от потърпевшите.

Към момента действията по разследването продължават.