Eкшън се е разиграл снощи в бургаското село Димчево. Граничен полицай и брат му – военен, са пребили с още двама свои приятели, Димитър П. – мъж от селото. От МВР-Бургас потвърждават за инцидента, предава "Флагман".  

Драмата се разиграла около 19:20 ч. в четвъртък, когато на вратата на Димитър започнал да блъска граничният полицай. Той успял да влезе в дома му и във видимо нетрезво състояние започнал да бие човека. Въпреки всичко мъжът успял да подаде сигнал до полицията и граничарят си заминал.

Това обаче било само прелюдията. Малко по-късно през същата вечер въпросният полицаи позвънил на брат си – военен, който с още двама свои приятели пристигнал в селото около 9 ч. Така четиримата агресивни мъже нахлули в дома на Димитър и започнал жестокият побой. Пострадалият е нямало какво да направи, за да се защити. Той е в тежко състояние – със сътресение на мозъка и много наранявания по цялото тяло, настанен е в УМБАЛ-Бургас още снощи.

Една от версиите за скандала е, ще жена стои в основата на саморазправата,  а именно съпругата на граничния полицай, която според мълвата в селото е имала „вземане-даване“ с Димитър. 

Тъй като нападателите са служители на съответно полицията и армията, по случая е образувано следствено дело.