Кандидат за кметски наместник в плевенското село Староселци бе заловен да полива плантация с канабис. 23-годишният Пламен Владков Ганов е заловен заедно с неговия 17-годишен помощник Аксиан Миланов. Производителите на марихуана  са наблюдавани от седмици от полицията преди да бъдат закопчани.
 
Акцията е на криминалисти от Плевен и Кнежа, които са задържали двамата ортаци, докато се грижат за нивата. Тя се намира в местността Гачовата колиба, която е много трудна за достигане, обясни кметът на Староселци Людмил Христов Иванов. Той каза, че е потресен, защото двамата младежи били от добри и възпитани семейства.
 
"Разбрах, че Пламен ще ми е опонент на изборите. Не е лошо момче, баща му се занимава със земеделие, честен и трудолюбив човек. Аксиан е от ромски произход, не е създавал проблеми досега", коментира пред TrafficNews кметът Иванов. 
 
"Не знаех, че отглеждат марихуана, никой изобщо не е подозирал нещо подобно. Това е абсолютно труднодостъпна местност на  границата на нашето землище с това на Долни Луковит. Аз също се занимавам със земеделие, за пръв път виждам такова нещо", заяви още той. 
 
Според кмета той не е засичал някой да продава канабис в селото. "Дъщеря ми е тинейджърка и се опитвам понякога да докопам информация дали има, но няма", увери кметът. Преди време били намерили канабис да се гледа в един двор, но било много малко количество.
 
Екипът на TrafficNews успя да разговаря и с двамата арестувани мъже. Пламен обясни, че заварил засаден канабиса и само го поливал. И упорито отрече да го е отглеждал, за да изкара пари от него. 
 
Версията му беше подкрепена от 17-годишния Аксиан, който смутено обясни, че не знае колко върви канабисът.
Криминалистите започнаха нощен оглед на плантацията. Полицаите откриха в колата на Пламен туби със специална течност, свързана с производството на марихуана.