Кръвната проба на мъртвия шофьор Юлиян А., който предизвика катастрофата с шестима загинали на пътя Казанлък-Габрово, е показала 0,22 промила алкохол.

Според българското законодателство, 0,5 промила алкохол е допустимата граница, до която водачите не подлежат на санкция.

Кръвната проба на другия водач - 42-годишният стоматолог д-р Любомир Узунов е отрицателна, съобщиха от прокуратурата в Стара Загора.

Трагедията край Крън, след годеж: Пиян 18-годишен предизвикал мелето с 6 жертви

Положителна е само пробата на един от загиналите пътници. Резултатите от кръвния анализ са показали 0,9 промила алкохол.

Зловещият сблъсък стана около 1 часа на 14 октомври при разклона за град Крън и село Хаджидимитрово. Челният удар бе между лекия автомобил "Ауди" с габровска регистрация, шофиран от д-р Узунов и "Мерцедес", управляван от 18-годишния Юлиян А. И двамата шофьори, както и четиримата пътници в "Мерцедес"-а загинаха на място.

Петима от загиналите край Стара Загора били от една улица в Крън

От кадрите, заснети от охранителна камера край пътя се вижда как автомобилът на стомалотога пътува към Казанлък. Срещу него внезапно в платното за насрещно движение навлиза друга кола, която се движи с висока скорост. Следва челен сблъсък на правия участък и… ужасяваща смърт.

Разследващите работят по всички версии за катастрофата, но най-вероятно причината е превишената скорост при ограничение от 50 километра в час на мястото на удара.

В кадър: Смъртоносна "прегръдка" – помлените "Мерцедес"и "Ауди" до Крън