Двамата бургаски престъпници, които бяха задържани за грабеж на малолетен, са извършили множество жилищни кражби и за задигнали автомобил.

Вчера те бяха задържани заради това, че на 13 ноември късно вечерта издебнали 12-годишно момче на бургаската ул. “Тамара”, докато се прибирали в къщата на баща си. Те откраднали от него 30 лв. и му нанесли побой.

Те са задържани за общо пет взломни кражби на пари и вещи от автомобили и търговски обекти в два бургаски квартала, станали в периода 5-10 ноември тази година. В хода на разследването станало ясно, че са задигнали и автомобил с бургаска регистрация, който бил собственост на 51-годишна жена.

Констатирано е, че автомобила е отнет в района на жилищен блок, а впоследствие открит отключен, със светещи лампи на таблото и срязани кабели под волана, обясниха от ОДМВР-Бургас.

Задържаните са направили пълни самопризнания и за този случай. С постановление на наблюдаващия досъдебното производство окръжен прокурор, съдържащо присъединените престъпления, 24-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на двамата мъже продължава.