Убитият край Бургас Петър Валериев и неговият екзекутор - били криминално дуо. Двамата се познавали, а освен всичко има и данни, че са извършили два въоръжени грабежа - през 2015 г. в Айтос и през 2016 г. в София.

Убиецът на Петър е 32-годишен мъж от Шумен. Той живее от години в Бургас и е бил арестуван, съобщиха на специален брифинг в морския град от прокуратурата.

Жертвата е Петър Валериев на 33 години от квартал Рудник. Той бе открит мъртъв-застрелян с автомат „Калашников“ на 17 ноември т.г. А оръжието бе намерено на около 350 метра от мястото на престъплението и е било много добре укрито.

Разследването на този случай започна от нула. 17 дни по-късно убийството е било разкрито, предават от DarikNews.

"Свършена е страшно много работа, този случай е изключително интересен и сложен. Той онагледява това, което винаги съм твърдял, че българската съдебна система и правораздавателните органи работят добре и са на европейско ниво. Имаме си проблеми, но картината далеч не е толкова черна, както някои се опитват да я представят на българското общество. В България няма неразкрито убийство, ние сме изключително безопасна страна за този тип престъпления”, коментира Гешев, цитиран от “24 часа”.

Към момента мотивът за престъплението се изяснява.

Според информация на разследващите покойният Петър и убиецът му се познавали от около 10 години. Работили в сферата на строителството в София. Двамата действали изключително конспиративно, без никакви комуникации по мобилни телефони. Има данни, че те са участвали при банковия обир през 2015 г. в град Айтос, който така и не бил разкрит.

Снимка: DarikNews