Цяла Русия е в шок от зловещото убийство, станало в Санкт Петербург преди ден. Голям и признат в целия свят историк, специалист по войната през 1812 година, наполеонист, уби и разчлени своята млада любовница - 24-годишната Анастасия. Олег Соколов, кандидат на историческите науки, доцент, беше хванат, докато се опитва да потопи части от тялото на убитата в река Мойка....

Днес Олег Соколов се е признал за виновен, но мотивите за жестокото убийство още не са ясни. Самият Соколов в момента се намира в Мариинската болница, където е настанен заради преохлаждане на организма. Лекарите оценяват състоянието му като тежко.

 

По-рано стана ясно, че доцентът е дал показания, че е искал да се самоубие, облечен с мундир на Наполеон в... Петропавловската крепост. Адвокатите му знаят за това, проверяват се всички версии.

Междувременно колеги на преподавателя и бившата му студентка разказаха пред spb.kp.ru, че Соколов периодически е сменял дамите на сърцето си от многобройните си студентки и бивши студентки – примерно един път на две години. Анастасия далеч не е била първото залитане на 63-годишния историк...

 

Припомняме, отношенията на Анастасия с преподавателя започнали преди три години, когато момичето още учило в университета. Романтиката между тях била скрепена от общата им любов към историята и... Наполеон. 

"Всички знаеха за тяхната връзка, разказаха колеги на Настя. Тя не беше тайна. Но тя беше отличничка, умна, образована и без неговата подкрепа. Соколов беше невероятно увлечен от историята. Буквално живееше с нея. Беше взискателен, но преподаваше материала много живописно. Да се слушат лекциите му, беше удоволствие. В личен план той беше изключително приятен човек. Патетичен, ексцентричен, но в никакъв случай не и агресивен."

"Анастасия беше много мила студентка, споделя приятелка на педагога. Прекрасно образована, отличничка. Помагаше му да си провежда лекциите. И аспирантура записа. Имаха много хубави отношения. Настя винаги беше до него. Беше влюбена като студентка в преподавателя си. А да се влюби в него човек, не беше трудно. Той е много начетен, с широк кръгозор. Тя буквално го гледаше с благоговение в устата.

Превод: Glas.bg

Ето я студентката любовница, която преподавател уби и разчлениЦелият университет е знаел за тяхната връзка, съпругата на кавалера на Ордена на почетния легион е в шок