Тежкото криминално престъпление във врачанското село Галиче беше разкрито от полицията за броени часове. Тази нощ пълни самопризнания е направил убиецът на 18-годишната Андреа, която беше заклана в събота през нощта в къщата си.

Още вчера криминалистите започнаха да работят с двамата братовчеди - Аксел Олеков и Десислав Олеков, и докато ги разпитвали, подозренията се засилили към първия, а вторият бил освободен, предаде BulNews. Така след дълги часове разпити 18-годишният Аксел не издържал и направил пълни самопризнания в полицията в Бяла Слатина.

През цялото време обаче се държал „железно“ и правел всичко възможно да заблуди разследващите. Веднага след като се сринал, той завел ченгетата и им показал къде е скрил ножа, с който е извършено престъплението. На място разказал с подробности и как е заклал красивата Андрея.

Убиецът е съсед на своята жертва и се ползва с лошо име в селото. Младежът е склонен към безпричинно насилие, като преди време е нанесъл побой на възрастен мъж.

Разкриването на убийството е в резултат на непрекъсната работа на полицията в Бяла Слатина и колегите им от Враца и София. Цял ден вчера хората наблюдавали процесулно-следствените действия на органите на реда, като през повечето време заподозреният Аксел бил с тях.

Още преди обед на местопрестъплението пристигнали директорът на полицията във Враца Янко Янколов и шефът на районното управление в Бяла Слатина Красимир Йончев, които пряко ръководили издирването на извършителя. Цяла нощ техните подчинени, подпомагани от колеги от столицата, са правили огледи вътре в къщата и около нея.

Извършителят на кървавото престъпление Аксел Олеков е задържан за 24 часа в районното управление в Бяла Слатина.

"Мислим да направим подписка и да изгоним цялото му семейство от селото. Надявахме се да не е така и да не сме живели с такова чудовище", каза пред Нова телевизия Касъм Касъмов.

Задържаха двама за бруталното убийство на Андреа! Сред тях не е приятелят й

Съседи на убитата Андреа: Имаше викове и крясъци

Ето я зверски убитата красавица Андреа СНИМКИ