Повече пътно-транспортни произшествия на пътищата в област Пазарджик са станали от началото на годината до днес. Тревожната статистика стана ясна в рамките на заседание на Областната комисия по безопасност на движението, съобщава БГНЕС.

От началото на годината в област Пазарджик са регистрирани 566 пътни произшествия като 177 от тях са тежки с 16 загинали и 242 ранени. Анализът на “Пътна полиция” отчита намаляване на тежките катастрофи, но броят на загиналите е по-голям.

Работата си във връзка с пътната безопасност отчете и Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението. За периода пожарникарите са участвали в 51 случая, за което са ангажирани 182 служители. Началникът на Областен отдел „Автомобилна администрация” – Пазарджик Георги Георгиев докладва за извършените проверки от началото на годината.

Д-р Благовеста Стоянова от Центъра за Спешна медицинска помощ – Пазарджик съобщи, че мобилните екипи са реагирали на инциденти в рамките на 10,2 минути – време, за което са били на мястото на инцидента, след като са били извикани. В 68% от повикванията екипите са реагирали за средното време.

С цел превенция всички институции ще работят съвместно и с Областното управление на образованието за провеждането на училищни беседи и занятия с ученици.