МВР публикува кадри от акцията Дирекция „Вътрешна сигурност“, при която бяха задържани двама висши полицаи, присвоили печалбата от тотото на самотна възрастна жена.

Красимир Любомиров и Николай Стоименов са двамата арестувани полицаи от СДВР.

Любомиров е зам. шеф на 3 РУ, а Стоименов е началник на група в сектор "Джебчийски кражби". До преди месец и половина обаче Любомиров е бил началник на сектора, преди да се издигне, информира "24 часа".

Красимир Любомиров

Николай Стоименов

Разследването е започнало през януари тази година по повод жалба в Трето РУ-СДВР от възрастна жена, обект на джебчийска кражба в градския транспорт. Като слязла от превозното средство, тя установила, че от дамската й чанта липсва портфейлът с малко пари и тотофиш. При проверка след тиража, разбрала че печели сумата от 12 хил. лв., но сумата ще бъде изплатена в срок от 45 дни по посочена банкова сметка. Потърпевшата подала сигнал за кражбата, която е докладвана на зам. началника на Трето РУ. Той, в нарушение на служебните задължения я изпратил не по регламентирания деловоден ред, а на ръка с подписано от него писмо на свой колега, началник група в СДВР.

Арестуваните полицейски шефове свили печеливш тото фиш от възрастна жена

Междувременно в тотализатора постъпило писмо от началник групата в СДВР с питане кой е спечелилият и каква е сумата, като в писмото е указано кореспонденцията да се води само с него и то на ръка. Категорично е установено, че зам. началникът на Трето РУ е депозирал печелившият фиш и собствената си банкова сметка, за да получи печалбата, разкри по-рано днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Както съобщихме, заместник районният прокурор на София Иво Илиев съобщи, че СРП е сезирана за случая на 11 февруари и незабавно е образувано досъдебно производство, по което веднага са предприети интензивни действия съвместно със служители на Дирекция „Вътрешна сигурност“ . При претърсването на служебните помещения на двамата служители са иззети вещи и документи, като в кабинета на началник групата в СДВР е открита преписката по случая. Към момента на задържането им са извършени обиски, иззет е мобилният телефон на зам. началника на Трето РУ. По преценка на наблюдаващия прокурор е повдигнато обвинение на двамата по чл. 215 ал.1. С оглед високата обществена опасност на деянието, двамата са задържани за срок до 72 часа.