В сутрешните часове на 16 февруари на улица "Победа" в Пловдив служители на Трето РУ задържахи двама водачи на МПС. В първия от случаите униформените спрели за проверка водач на лек автомобил "Ауди А6". 

26-годишният мъж зад волана бил криминално проявен и осъждан, а полевият тест за употреба на наркотични вещества реагирал положително на амфетамин и марихуана. Мъжът е задържан за престъпление по чл 343 Б ал 3 от НК. 

В хода на последвала проверка служителите установили и 25-годишен водач от Асеновград, който управлявал автомобила си под въздействие на алкохол. 

Извършената проба по надлежния ред отчела 1,44 промила. На водачът, управлявал "Опел Астра" е съставен акт за административно нарушение. Мъжът е задържан за срок до 24 ч в ареста на районното управление за престъпление по чл 343 Б ал 1 от НК. Материалите и по двата случая са докладвани на Районна прокуратура Пловдив. 

В ареста на Четвърто РУ се озова 30 годишен мъж от София. Проверяващите установили, че шофира МПС след употреба на наркотични вещества. Водачът на "Лексус" бил спрян за проверка на бул "Христо Ботев" в Пловдив, а драг чек тестът отчел употреба на кокаин. Образувано е бързо производство за престъпление по чл 343Б ал 3 от НК.