На 17 февруари, в резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия, криминалисти от полицията в Габрово са задържали за срок до 24 часа по ЗМВР 43-годишен мъж от село Джурово и двама жители на възраст 22 и 31 години от село Осиковица, община Правец. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Габрово. Налице са данни, че те са съпричастни с извършването на множество кражби на катализатори от автомобили на територията на Габрово и на Трявна.

От проведените до момента процесуално-следствени действия е установено, че тримата мъже, всеки един от които с предходни присъди за извършени престъпления против собствеността, чрез използване на технически средства, са извършили шест кражби на катализатори в периода 13-17 февруари.

Във връзка с разследването са иззети веществени доказателства, но вещите предмет на престъпленията не са възстановени. С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Габрово лицата са задържани за срок до 72 часа по реда на Наказателно-процесуалния кодекс.

Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпна дейност на групата продължава под надзора на прокуратурата в Габрово.

Автокрадците с нова мания! Пловдивчанин запали колата и чу: Бум!