Варненските полицаи арестуваха трима измамници, предлагали скъпи телефони в социалните мрежи. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Предполага се, че потърпевшите от измамата са над 100. Сигнали за подобни престъпления са получени в София, Бургас и Панагюрище.

"След получен сигнал и проведени действия по разследване, служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР – Варна са разкрили измама, извършвана в група в социална мрежа. Потребители, членуващи в групата, са били подвеждани, че печелят скъпоструващ мобилен телефон, като за целта единствено трябва да заплатят транспортните разходи по доставката. След като не получават т.нар. „награда“, потребителите на социалната мрежа са въвеждани в заблуда, че ще бъдат компенсирани за платената доставка с код за намаление при пазаруване, но и това не се случвало", съобщиха от полицията.

При действията по разследване на случая са установени двамата организатори на схемата – В.М. (20 г.) и К.Г. (24 г.) от Благоевград.

Установена е също още една участничка, която е използвана като „муле“ – Б.П. (32 г.). Тримата са били задържани.