Спецполицаи и криминалисти от Бургас задържаха двама криминално проявени мъже от Варна на 31 г. и 55 г.  Те са арестувани за серия домови кражби, извършени в Бургас.

До момента са установени пет случая на взломни кражби от апартаменти, разположени в централната градска част и жк."Изгрев". Двамата варненци са с богато криминално минало и множество присъди за кражби, уточниха от полицията. Те пристигали в Бургас през светлата част на денонощието,  като подбирали на случаен принцип апартаменти, чиито обитатели били навън. За кражбите използвали специални инструменти, с които счупвали патрона на ключалките, след което се насочвали към ценни, но не много обемни вещи - лаптопи, малки телевизори, мобилни телефони, дигитални фотоапарати, златни бижута и пари. Бързо пласирали крадената стока на различни места, много под реалната им стойност.

И двамата арестувани са с криминални досиета, имат присъди за кражби.

Благодарение на професионалните действия на служителите на отдел „Криминална полиция” и „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР Бургас двамата варналии са задържани непосредствено след извършване на поредната кражба, каза говорителят на полицията Цветелина Рандева. У рецидивистите са намерени откраднатите вещи, както и множество инструменти за взломните кражби.

Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава. По случаите са образувани досъдебни производства.