Две паралелни спецакции срещу разпространението и притежанието на наркотични вещества са проведени от служители на областната дирекция на МВР в понеделник.

В рамките на едната операция, под наблюдение на Окръжната прокуратура, разследващи от отдел „Криминална полиция“ иззели над 1200 грама марихуана, 20 грама кокаин, електронна везна и парична сума от апартамент в квартал „Кършияка“. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 от НК.

В полицейския арест са били отведени 24-годишна жена и мъже на 21 и 25 години. С прокурорско постановление срокът на задържане на последните двама е удължен до 72 часа. В хода на другата акция полицаи от Шесто РУ извършили претърсване на адреса на 38-годишен криминално проявен и осъждан мъж от квартал „Столипиново“.

Там били открити над 80 пакетчета амфетамин с тегло близо 60 грама, около 14 грама марихуана, пари, електронна везна и други веществени доказателства за осъществяваната незаконна дейност.

По разпореждане на Районната прокуратура срещу пловдивчанина е образувано бързо производство по чл. 354а, ал.3 от НК. След първоначално 24-часово задържане, той е отведен в ареста за срок до 72 часа.