Държавната агенция за закрила на детето ще направи проверка дали при задържането на Жени Калканджиева са нарушени правата на сина ѝ Георги. Инспекторите са се самосезирали, обясниха от социалното министерство.

В този случай обаче детето е отведено с майка си, по нейно искане. ДАЗД ще проверява дали това е било най-доброто решение за него. Проверката може да продължи и от служители на агенцията за социално подпомагане.

Спорът продължил няколко часа. Жени Калканджиева хвърляла яйца през терасата по колите пред блока. Стигнало се до нецензурни думи към полицаитe и така Калканджиева била задържана. Съседи поискали сина й да остане при тях, но тя не се съгласила и детето също се качило в патрулката.

Почти цял блок искат Жени Калканджиева да се изнесе

Снощи Евгения Калканджиева беше задържана от полицаи на Шесто РУ заради съседски скандал. Екип на Glas.bg се озова на мястото на събитието след сигнал на съседи за това какво се случва в нейтата кооперация.

В ареста с нея бе отведен и синът й, който по-късно близки на семейството са прибрали при тях. Две седмици по-рано съпругът на „Мис България-1995“ –Стефан Манов-Тачо, преби съсед и също бе задържан. В момента Тачо е на свобода с гаранция от 5000 лева.

Жени Калканджиева доброволно говори за конфликта между нея и съседите й пред екипа ни, минути преди да бъде задържана от полицията. Тя обясни, че не вижда проблем да хвърля яйца през терасата си по коли, паркирани пред кооперацията, в която живее. Не вижда и проблем, мъжът й Тачо да нанася побой на съсед.

"Би трябвало социалните да се сезират, защото това дете расте в скандали.", заяви още снощи съседката на Калканджиева - Маги Захариева. 

Задържаха Жени Калканджиева след съседски скандал ВИДЕО

Разпитват свидетели срещу Жени Калканджиева

Съседи искат буйният Тачо да се изнесе от блока ВИДЕО