Районна прокуратура – Монтана е предала на съд 27-годишен мъж по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Обвиняемият следвал в гр. София, където, според баща му, започнал да употребява наркотици. Това се отразило на отношението му към родителите. Младият мъж отново заживял в апартамента им в гр. Монтана, не работел, често искал от тях пари за кафе и цигари. При отказ от тяхна страна, ставал агресивен и им нанасял побои. Дори и онкологичното заболяване на майка му не го възпирало да упражнява насилие спрямо нея.

На 09.05.2019 г. обвиняемият се прибрал в жилището на родителите си и започнал да разхвърля вещи. В отговор на направена забележка от баща му, той го хванал за дрехата, съборил го на плочките в кухнята, след което му нанесъл множество удари с крак по тялото. Завлякъл пострадалия в спалнята, където продължил да го бие. Майка му, която се намирала в хола, от страх не посмяла да се намеси.

Обвиняемият напуснал жилището за известно време, а след като се върнал отново нанесъл удари на баща си. Потърсил майка си, която била на легло поради тежкото си здравословно състояние. 27-годишният носел лопата със стъкла, които демонстративно разсипал на пода и й заповядал да ги събере. Жената не станала, а синът й я задърпал силно за ръката докато не я свалил на пода. Нанесъл й множество удари с юмруци по тялото, включително и в областта на лявата гърда, където имало хирургическа интервенция.

Баща му чул случващото, влязъл в стаята и му дал 50 стотинки за кафе. След като обвиняемият напуснал жилището, родителите му се обадили в Спешна медицинска помощ. В лечебното заведение бил извършен преглед само на жената, тъй като съпругът й не дал информация за нанесения му побой.

По досъдебното производство е била извършена медицинска експертиза на пострадалата жена, като вещото лице е дало заключение за установено телесно нараняване – изкълчване на лява раменна става.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.