Прокуратурата в Асеновград поиска постоянен арест за 60-годишния пазач на прелез, който преди дни "забрави" да спусне бариерата и изпрати трима души в болница, предаде репортер на Glas.bg. Самият Кирил Македонски, който работи в БДЖ от 29 години, е признал, че не е спуснал бариерите. Кръвната проба, направена на кантонера след като влак помете автомобил, е отчела 2,61 промила алкохол.

Мъжа го грозят от 2 до 10 години затвор. Според прокуратурата се касае за особено тежко престъпление. Единият от тримата пострадали е с три средно телесни повреди, вторият е с две, третият е с една средно телесна повреда.

Пред съда Кирил Македонски обаче не призна напълно вината си: “70% вината е моя, 30% на шофьора. Имам свидвидетели, че шофьорът караше със 70 км/ч. Той летеше. Няма спирачен път", каза уволненият вече кантонер. после разказа какво точно е правил през злощастния ден:

"Взех си патронче уиски и около 23 часа започнах да пия, за да заспя. От 23 до 5 часа няма влакове и няма какво да се прави. Събудих се в 5. Изпратих първия и втория влак в 5 и в 6, но в 7 стана белята. Заговорих се с колежката и бях с гръб към линиите. Изведнъж видях колата да лети към прелеза, а влака да идва, почнах да пускам бариерите, но беше късно... Съжалявам за това, което стана. Ако можех да върна нещата, щях да го направя".

Наблюдаващият прокурор в Асеновград Венелин Савов