Полицията и прокуратурата задържаха за 72 часа в ареста 41-годишния С. Николов, който преди дни задигна 140 хиляди лева от колата на мъж.

Кражбата стана на 14 ноември, около 12 часа, на столичната ул. "Хан Пресиян".

С. използвал за пъкления си план "Ауди А6" (с македонска регистрация), а кражбата е станала от "Субару", управлявано от пострадалия.

Когато мъжът установил, че гумата на автомобила ме у пукнато, той слязъл, а вътре се намърдал апаша, който ловко отмъкнал 120 000 лв. и 10 000 евро (които пострадалият съхранявал в банков трезор, откъдето ги взел малко по-рано същия ден).

От държавното обвинение съобщиха, че събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е именно 41-годишния С. Николов.

Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено да бъде приведен в сградата на СРС днес – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Обир като на филм в София: Докато мъж сменя гума, апаши отпрашиха със 150 бона