Вой на сирени оглася пазарджишкото село Дебръщица населеното място около 19 часа на 24 май. След линейките, идват и пожарните и полицията. Пометени са 4 жени на възраст между 70 и 88 години. В тях се врязала 45-годишна шофьорка. Спускайки се от местността „Добра вода” по посока за селото, в началото на населеното място жената загубила контрол над возилото. Колата напуснала пътното платно и се качила на близкия тротоар, където се врязала в групата от възрастни жителки, разговарящи пред къщата на една от тях.

Първо ВИДЕО и коментар на шофьорката, врязала се в хора край Пазарджик

"Познавам и четирите жени. Две от тях са певици в женската певческа група и са ми много близки. Това е отвратителна история", разказа пред GLAS.bg кметицата на с. Дебръщица Латинка Вълчева.

Местните жители са потресени от трагедията, след като 

"Едната жена е починала, за една от другите три зная, че е в много тежко състояние. Молим се Бог да ги спаси.", каза още кметицата на селото. 

*Гледните точки на водачката на колата, на кмета на селото Латинка Вълчева и коментарът на говорителя на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов - вижте във видеото на GLAS.bg

"Незабавно към мястото били насочени автопатули на сектор „Пътна полиция”, РСПБЗН-Пазарджик и Спешна помощ. Пристигайки на място екипите установили, че инцидента е предизвикан от лек автомобил „Фолксваген” с водач 45-годишна жена от Пазарджик. В автомобила тя пътувала заедно с мъжа, с който живее и тяхното 7-годишно дете.", съобщи за GLAS.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. 

"Нищо не мога да кажа. Зная само, че детето ми е добре. Това заяви след инцидента шофьорката на превозното средство. 

Арестуваха шофьорката, врязала се в група хора край Пазарджик

В резултат на удара на място е починала 76 годишната А.М., а другите три нейни съселянки на възраст между 70 и 88 години са с различни травми и наранявания. Те са транспортирани от линейки на „Спешна помощ” в МБАЛ-Пазарджик, като едната от тях е в по-тежко състояние. На мястото към момента се извършва оглед от дежурна група на полицейското управление в Пазарджик. Изяснява се причината довела до тежкото пътно-транспортно произшествие.