Безработен атомен физик е пребил съдийка от Видин, която преди време го пратила в затвора, съобщи председателят на Окръжния съд в крайдунавския град Цветан Кръстев на пресконференция.

Осъденият от 43-годишната Анета Петкова Владимир Райчев Попов я причакал около 9.30 часа вчера в района на търговски център "Никра", докато тя отивала на работа. Мъжът я ударил, в резултат на което тя паднала на земата, а той започнал да я рита, съобщава Bulnews.

Никой от хората на улицата не се е притекъл на помощ, каза още Цветан Кръстев, който разказа, че нападателят е ругаел жената с непристойни изрази.

През май 2007 година Петкова е била председател на съдебен състав, заменил пробационна присъда на Владимир Попов с ефективна тримесечна присъда за закана за убийство, уточни Кръстев.

За инцидента е информирана Областната дирекция на полицията, където Петкова е подала жалба. Оттам уточниха, че материалите по преписката са изпратени в Районна прокуратура-Видин, която е образувала досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда срещу Попов. С постановление на прокурор биячът е задържан за 72 часа.

Вчера следобед съдия Петкова е била прегледана от съдебен лекар за установяване на нанесените й травми.

Нападателят е син на бивш видински магистрат. Бащата, вече покойник, е бил зам.-председател на Видинския окръжен съд преди 1989 г. Нападателят в момента е безработен, а по професия е атомен физик.