Мъж от Роман е бил нападнат пред дома си в града и е бил съсечен с мачете. Извършителите първо заплашили, че ще го заколят, а след това започнали да го удрят с острия предмет по главата и ръцете.

Травмите, по думите на пострадалия, са сериозни. Освен порезни рани той имал прерязани кръвоносни съдове и сухожилия. Все още не е ясно дали ще може да движи ръката си.

„Докато стоях на балкона видях циганин, който гледаше нагоре. Помислих, че ще краде, защото брат му беше влизал да краде в нас преди време. Попитах какво прави. Той ми отговори „искаш да те заколим и убием ли”. Не го взех насериозно. След няколко дни го видях отново пред дома си. Той дойде до мен и пак ме попита дали искам да ме заколи. Ударих му няколко шамара, след което и той ме удари и си тръгна”, разказа Калин Христов.

„Дни по-късно пред къщата ни спря кола – същото момче, баща му и дядо му. Попитаха ме защо съм го бил и започнаха да отправят заплахи. След това те извадиха мачете – с острие около метър и казаха, че ще ме заколят. Аз имам законно притежавано оръжие, не съм го вадил или заплашвал с него. Както стоях обаче дойдоха с мачетето и ме удариха по главата”, допълни още Христов пред Нова тв.

Благодарение на бързата намеса на съседите на пострадалия той остава жив.

От полицията уточниха, че по случая е извършена проверка на място. Разпитани са участниците в инцидента, както и свидетелите.

От ВМРО излязоха с остра по случая, след като сигнал е бил подаден и до народния представител от Враца Красимир Богданов.

"Напълно подкрепяме и зачестилите акции на прокуратурата срещу организирани групи и кланове цигани, които вилнеят из селата. Но очевидно е вече за всички, че с частични действия ситуацията в страната не може да бъде овладяна.

Уважаеми министри и народни представители, помислете какво се случва в малките населени места. Помислете как живеят нормалните хора там. Ако нямате реална представа, ние ще Ви кажем – в страх и отчаяние.

Народният представител от ВМРО Красимир Богданов ще внесе и питане към министъра на вътрешните работи каква е ситуацията в страната и какви действия възнамерява да предприеме полицията за защита на хората от маргиналните субекти по места.

Защото ако вчера Калин е извадил „късмет“ да оцелее, то утре някой друг млад българин може да го няма и да бъде посечен фатално от озверял десоциализиран индивид.", написаха от ВМРО.