200 часа безплатен труд в полза на обществото ще трябва да положи през следващите 2 години казанлъчанин, който застана на подсъдимата скамейка заради закана за убийство.

Трайно безработният, полуграмотен и вече осъждан 27-годишен Борис К. се призна за виновен по повдигнатото му обвинение, че през лятото на 2019-а причакал пред дома й в квартал Кармен 17-годишно момиче и с недвусмислени думи и жестове й дал да разбере, че не е съгласен то да ходи на работа.

Изтърпелият наскоро поредна ефективна присъда Борис заявил, според свидетелите: „Ти повече на работа няма да ходиш, като отиваш на работа, ще те изнасиля, ще те причакам и ще те убия!“, като по този начин възбудил основателен страх и притеснения за живота на жертвата. В съдебна зала мургавият Отело се съгласи на споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор по силата на което е осъден на пробационни действия за периода, в който ще полага безвъзмездния труд. Мъжът ще трябва да заплати 418 лв за направените разходи от МВР по разследването на казуса.