Поредните антирекорди на пътя Пловдив - Пазарджик отчитат екипите на Пловдивската пътна полиция. Само през месец октомври заснетите скоростни нарушения са повече от 1 100.

"Ще бъдем безкомпромисни към водачите, които се опитват да превърнат ремонтирания участък на Пазарджишко шосе в скоростна отсечка", обявиха от Пътна полиция Пловдив.

„Добрата инфраструктура предразполага към почти двойно превишение на максимално допустимата скорост в участъка, като са заснети нарушители със скорост от 136 км.ч.“ , коментира началника на Охранителна полиция- комисар Виктор Празов.

;

От полицията припомнят, че контрол в участъците с концентрация на ПТП се извършва с всички налични технически средства. Използването на нови мобилни устройства за установяване на нарушенията на скоростта- т.нар. "триноги", гарантира този контрол в 24 часов режим на работа и не допуска грешки , предизвикани от човешки фактор.

Бързата обработка на заснетите нарушения води до навременното установяване на извършителите им и поемане на съответната законова отговорност от тяхна страна.

ОДМВР Пловдив призовава да пазим човешкия живот, да бъдем дисциплинирани на пътя, да не бъдем самонадеяни и да покажем съпричастност като участници в движението.