Веска Хаджиева ще получи присъда още днес. По време на заседанието на 13.02 в Окръжен съд, бе представена и приета допълнителната тройна съдебно-медицинска експертиза, съобщи trafficnews.

Според  данните на експертите, жертвата действително е била удушена, но приложената сила е била слаба. Хаджиев е бил с концентрация от 2,74 промила, но според вещите лица това не се е отразило на състоянието му.

Действително е имало борба между съпрузите, тъй като и двамата са с травматични травми. След приемане на експертизата и поради липсата на нови искания, бе сложен край на съдебното следствие и бе даден ход на пренията. Прокуратурата поиска присъда по член 115, а именно за умишлено убийство.

"Хаджиева е имала възможност да напусне банята, но тя не се е задоволила с това. Въпреки, че е била ударена, въпреки системния тормоз, смъртта на сина й, тя е можела да действа по друг начин и да не се стигне до фаталния край. Имаме данни, че тя се е опитвала да прикрие следите си, бършейки кръвта с кърпи от пода. Има основание, че са налице всички признаци на престъпление по чл.115", заяви прокурорът. Тя поиска присъда в среден размер, предвиден в закона.

"Ако дадете тази 15-годишна присъда, искана от прокурора, то вие ще присъдите некролог. Това е еквивалентно на смъртна присъда." - с тези думи започна пледоарията си адвокат Търновалийски. Той е категоричен, че случаят не може да се класифицира като умишлено убийство.

Орлин Търновалийски заяви, че за него се касае за деяние по член 119 или превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Съдят жената, удушила мъжа си в Труд заради похожденията му