Полицията разследва смъртта на три овце край с. Войница. Това съобщиха от ОДМВР - Видин. На 8 януари в 16.37 часа жител на Войница сигнализирал на тел.112 за открити три мъртви овце от стадото му.

Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието – местността Овчарниците, в землището на селото. По телата на животните не били констатирани следи от наранявания. Предстои ветеринарна аутопсия за установяване на причината за смъртта. По случая в РУ - Видин е образувано досъдебно производство.

Полицията в Белоградчик разследва смъртта на две кучета в село Гара Орешец, според собственика животните са били отровени. Това съобщиха от ОДМВР - Видин.

На 8 януари в 12.05 часа жителка на село Гара Орешец сигнализирала на тел.112 за съмнение, че двете ѝ кучета са отровени. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието, по телата на животните не били констатирани следи от наранявания. Предстои ветеринарна аутопсия за установяване на причината за смъртта. По случая в РУ - Белоградчик е образувано досъдебно производство.