Дилър за малко да се самоубие при опит да изябга от полицаи в Пловдив. Той е запалил стоката си в Кършияка, за да не бъде заловен с нея, но пламъците само могли да обхванат и самия него. Инцидентът е станал зад начално училище „Христо Ботев”, предава TrafficNews.

Жители на района около школото са забелязали съмнително лице, което предлага дрога. На място веднага са били изпратени служители на Криминална полиция. При вида на униформените, 27-годишният побягнал и се скрил в гараж, под кооперация до школото. Вътре той се опитал да се отърве от стоката, като я запалил. Разнесъл се дим и била повикана пожарна.

Униформените нахлули в гаража, където задържали дилъра. Вътре били открили два килограма трева, както един килограм амфетамини. По думите на очевидци, гаражът се е ползвал за депо. Вътре е имало и газова бутилка, която благодарение на бързата реакция напожарникарите не се е възпламенила.

Дилърът е на 25 години. На място е пристигнала линейка, лекар преглежда дилъра, който едва не се самозапалил при пожара.