Как може обикновена полицейска проверка да стигне до това? По време на проверка служител на реда счупил ръката на жената и тя го ухапала.

Ана-Мария Улрих от Германия пристигнала у дома, паркирала своя VW Golf GTI близо до къщата и изключила двигателя. В този момент мъж в униформа се приближил до нея и я помолил да му покаже шофьорската си книжка.

На жената й се сторило странно, че полицаят е сам, без партньор, тя попита защо така, на което мъжът отговорил, че колегата му сега е зает с друг въпрос наблизо. След това Улрих помолила полицая да й покаже официалния си документ за самоличност: „Той беше висок 1,90 метра, беше без фуражка. Може би просто е облякъл карнавален костюм?", казва жената.

Тя твърди, че служителят на реда отказал да покаже документа. След това той я извадил от колата, притиснал я към асфалта, а в паниката си Улрих го ухапала.

Това още повече вбесило полицая и... той счупил ръката на жената на две места. В този момент приятелят на Анна Мария се приближил до тях. Полицаят го избутал и започнал да го заплашва с лютив спрей.

Жената е откарана в болница, оперирана е, зашита, сега има в ръката си специална пластина и винтове, които държат костта. Тя подаде жалба в полицията.

Снимка: bild.de

Как органите на реда коментираха случилото се?

На служителите на реда им се сторило странно, че жената е съобщила за инцидента едва 10 дни по-късно.

Полицаят казал, че патрулният заподозрял, че преди това автомобилът на Анна е бил незаконно манипулиран, затова е била помолена да покаже документите си, съобщи bild.de. Той също така твърди, че когато тръгнал към патрулната кола, Анна започнала да се държи агресивно и ухапала патрулния по крака. Преломният момент настъпил в момента, в който се опитал да постави белезници на Анна, след което извикал линейка.

Полицията нарече Анна "обидена" жена и съобщиха, че срещу нея е започнало дело заради съпротива по време на задържането.

Превод: Glas.bg