Областната дирекция на МВР-Добрич, работи по няколко версии във връзка с палежа на два автомобила, горели в неделя срещу понеделник по улица .

“Райко Цончев“ и улица “Кирил и Методий“. Извършителите на деянията не са установени.Версиите са за личен мотив, за бизне мотив и за предишни мотиви - така директоррът старши комисар Никола Панчев отговори на въпросите на журналисти . Той обяви, че нито една версия не е изключена, напротив добавят се нови при разследването, но експертизата все още не е готова и той се опасява да съобщи предположения. Трябва всичко да е изчистено за да не се обидят или да се засегнат страните – каза още директорът на МВР-Добрич.

Около 02.40 часа на 17 декември , е бил подаден сигнал на телефон 112 от гражданин, че по ул. „Райко Цончев“ в.Добрич гори лек автомобил „БМВ Х3“. Малко по-късно, в 02.45 часа, е бил подаден друг сигнал на телефон 112 от гражданин, че по ул. „Кирил и Методий“ в гр.Добрич гори лек автомобил „Шкода Октавия“. Впоследствие са установени собствениците на автомобилите. Извършени са първоначални огледи на местопроизшествията в условията на неотложност, а по-късно и повторни огледи. За всеки от случаите е започнало досъдебно производство. По тях се извършват необходимите действия по разследването. Разследванията се извършват от разследващ полицай при Първо Районно управление на МВР-.Добрич. Комисар Панчев съветва за информация да се търси прокуратурата.