Присъда от 2 години затвор постанови съдът в Търговище за строител, изнасилил младо момиче с умерена умствена изостаналост и други заболявания.

Престъплението мъжът извършил след употреба на алкохол, но много добре съзнавал, че жертвата е наивна като малко дете, че дори не би заподозряла какво може да й се случи.

Посегателството е станало през април тази година. Една вечер строителят пиел бира пред магазин до квартирата си, а пострадалата била излязла да изхвърли боклука.

Той я повикал да си говорят и я подмамил в жилището си, където я насилил въпреки съпротивата и плача й. Когато заспал, тя избягала плачешком. В това време ужасената й майка обикаляла улиците да я търси, пише "Труд".

Притиснат от доказателствата, мъжът признал направеното и наказанието било намалено с 1/3 от първоначално определените 3 години.

Лишаването от свобода за 2 години трябва да бъде изтърпяно при общ режим. Мъжът трябва да плати и 17 000 лв. обезщетение на жертвата си. Осъден е да поеме също разноските за експертизи и такси.