41-годишен мъж от село Лехчево е задържан за заплахи с убийство към полицейски служители. Това съобщиха от ОДМВР – Монтана.

В Оперативната дежурна част на ОДМВР – Монтана е получен сигнал от тел.112 за сбиване между съседи в село Лехчево, община Бойчиновци, около 02.26 ч. на 30 март 2020 г. На място е изпратен автопатрул на РУ – Монтана, който при посещение на сигнала установил 41-годишен жител на селото във видимо нетрезво състояние, изцапан с кръв.

Той започнал да отправя заплахи и закани с убийство към полицейските служители, изкъртил циментов капак на колона от оградата с размери около 60х60 см и го хвърлил към тях – отвън до имота и до патрулния автомобил, като казал, че ще ги убие. 41-годишният мъж прескочил оградата на имота и посегнал да нанесе удар в главата на единия полицай, при което го ударил в рамото. Полицаите използвали физическа сила и белезници спрямо нарушителя, за да преустановят буйството.

С екип на ЦСМП - Монтана мъжът е транспортиран до МБАЛ – Монтана, където е прегледан и са обработени нараняванията му от сбиването в имота му. След извършения преглед жителят на село Лехчево е задържан в полицейския арест на РУ – Монтана за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство.