Екшън във Враца – вчера мъж запали колата си в центъра на града, на площада пред Общината.

Мъж спря и запали колата си пред общината в наш град СНИМКИ

Преди това нахлул с автомобила в пешеходната зона в час, в който там се движат много хора. Подготвил се е предварително, носил е туба с бензин, полял е колата и я е запалил. Пострадал е един от полицаите, които са отишли да гасят.

Една от версиите за огнената демонстрация - отмъщение заради поставена скоба преди това. Така ли е, кой е подпалвачът?

"Това е една изключително неразумна и глупава постъпка. Автомобили се вдигат всеки ден и дори ти да си в правото си това не е начинът. Според мен този човек трябва да бъде наказан тежко, за да разберат другите, че така не може да се прави", коментира пред Нова тв кметът на града Калин Каменов.

Шофьорът и кранистът, които са вдигнали колата на мъжа също коментираха случая.

Стана ясно защо мъж запали колата си пред общината във Враца ВИДЕО

"Той беше паркирал на спирката. Закачихме автомобила и той пристигна. Обяснихме му, че можем да отключим колата на място и на половин цена. Той бе изключително груб и реагира остро", казват те.

"Дори да предположим, че автомобилът му е вдигнат неправомерно, което не е така – не се прави така. Един нормален човек не постъпва по този начин. Всеки е недоволен, когато му сложат скоба или вдигнат автомобила. Какво ще стане ако всеки прави така? Тази постъпка не трябва да бъде толерирана, защото създава тенденция", настоя градоначалникът.