Поляк, който мистериозно е бил намерен мъртъв в горящ Мерцедес, е бил убит с изстрел в главата. Това пише The Scottish Sun. 

Смъртният акт на Рафал Лико, публикуван от шотландския таблоид, показва, че причината за смъртта е „причинена от огнестрелна рана“. 

Ченгетата разказаха как все още търсят отговори за убийството на 36-годишния поляк - открит вътре в горящата кола в парка Грийнхол в Блантеър, Ланаркшир, на 11 февруари.



Говорител на полицията заяви: „Убийството на Рафал Лико още се разследва и ние ще продължим да апелираме към всеки, който има информация, да се свърже с нас“.

Главният инспектор детектив Дейвид Скот също моли всеки, който е видял Лико да кара кафяв Мерцедес B200 или черния Мерцедес GLE, в който бе открито тялото му, да се свърже с полицията, пише Блиц.

Той добавя: „Ние се обръщаме към всеки, който си спомня ако е видял двете превозни средства в района на 11 февруари, или всеки, който е шофирал по тези пътища, който и има заснети кадри, да се обади. Всяка малка информация може да е от значение за това разследване“.

Лико, който преди това е живял в Пъртшир, се е прибирал в Шотландия да види семейството си, когато е бил убит.

Изгорелият Мерцедес бил откраднат от Единбург.

Механикът Лико - който е имал съучастници в престъпния бизнес - преди бил беше осъден за опит за контрабанда на часовник в стил Джеймс Бонд в затвора за 33-годишния наемен убиец от България  Деян Николов.

Часовникът, в който имало вграден телефон, MP3 и MP4, бил даден на българина, докато той очаквал съдебен процес за конспирация за убийството на 38-годишния Тоби Сидик през 2010 г.

Докато Лико беше осъден за контрабанда на телефона в затвора през 2011 г., шерифът Робърт Маккриди беше впечатлен от шпионския часовник.

Той каза пред съда в Пърт: „Това е нещо от моето детство, което можеше да има Дан Дейър. Може би бихте си помислили, че това е научна фантастика, но очевидно това е следващият етап на компютрите. "

Бившият бияч Николов от Кърккалди беше осъден на 18 години през 2012 г., след като наел сънародника си Тенчо Андонов да убие бизнесмена.

Миналата година българинът бе намерен мъртъв в килията си с торбичка за боклук около главата.