Ямболският окръжен съд остави в ареста с постоянна мярка Иван Пачелиев. Бившият легионер е обвинен за убийството на фелдшера от тополовградското село Орешник. 

Според прокурора, налице е обосновано предположение, че Иван е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че бившият легионер може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на Окръжен съд – Ямбол може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

Пред съда Пачелиев не се призна за виновен. Защитата поиска по-лека мярка за неотклонение с аргумент – чистото му криминално минало. Още тече досъдебното производство за предишния инцидент, при който в началото на миналата година легионерът се беше барикадирал в къщата си в тополовградското село Орешник. Според прокуратурата разследването трябва да приключи до края на месеца.

Назначени са множество експертизи, сред които ДНК и психиатрична.

Припомняме, че фелдшерът беше убит в здравната служба на Орешник на 8 октомври сутринта. Малко по-късно спецслужбите арестуваха Пачелиев. Днес е ден на траур в община Тополовград.

 

Снимка: БНР