Бизнесменът Веселин Денков, известен като Веско Воденицата, е задържан на сръбската граница, на влизане в България.

Ресторантьорът, който бил заедно с гаджето си, манекенката Ивайла Бакалова, са арестувани на ГКПП "Калотина", на връщане от Италия, където двамата били на почивка.

Източници на GLAS.bg споделиха, че Денков е с белезници по разследване, че с пари на избягалия и укриващ се бизнесмен Васил Божков, е финансирал протестите, които снощи ескалираха в столицата и се стигна до хвърляне на бомбички, павета, чукове, с които бяха ранени много униформени, а близо 130 души се озоваха в ареста.

Равносметката след погрома: 126 задържани, над 80 ранени полицаи

Веско Воденицата е сочен и за основен финансист на двете заложни къщи на Мишо Самбиста и Иво Пифа, които са разследвани за лихварство и неофициално техните имена баха замесени в побоя над журналиста Слави Ангелов.

Освен това Денков е разследван, заедно с Иво Масларов, за изнудването на Станка Марангозова, която беше убита през октомври м.г. в столичния кв. "Младост".

Масларов е разследван като поръчител на покушението, но все още се издирва от Интерпол.

Това е второ знаково задържане на приближени бизнесмени до Васил Божков. По-рано днес ви съобщихме за ареста на Николай Филипов от Бургас, който е разследван за търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления.

Близък на Божков бизнесмен с белезници – кътал 1,5 млн., плащал на протестъри?

При претърсвания в офиса и дома му разследващите се натъкнали на 1 милион и половина лева в брой.

Неофициално се твърди, че е напълно възможно през него да са минавали част от парите, с които да се финансират протестите.

Задържаха Весо Брадата и Ивайла Бакалова на наша граница!