В Хамбург по време на погребението на собствения си баща опасен престъпник избягал от гробището. Известно е, че на погребалната церемония 34-годишният затворник от затвора Санта Фу е бил придружаван от двама служители на реда.

За осигуряване на сигурността престъпникът от Черна гора, който трябваше да бъде в ареста до април 2022 г., беше поставен в окови, веригата между тях била толкова къса, че той едва можел да се движи, правейки малки стъпки.

След като погребалната церемония приключила, затворникът и полицията отишли на паркинга. В този момент близо до тях спряла кола. Шофьорът излязъл от нея, отворил задната врата отляво, затворникът се качил в купето и... колата потеглила. 

Служителите на реда нямали време изобщо да реагират, просто останали да гледат след изчезващия от хоризонта опасен престъпник.

Скоро след бягството полицията започнала издирвателна операция, но тя все още не е дала резултат. Известно е, че затворникът е осъден на лишаване от свобода за телесни повреди, шофиране без свидетелство и кражба.