Пияният Огнян от Пловдив фучал със 150 км/ч преди да се забие в електрическия стълб и да убие двама души. Това стана ясно в съда по време на делото за тежката катастрофа на бул. “Марица”.

Припомняме,че инцидентът стана на 29 септември. Тогава син “Опел”, в който са се возили четирима души, се забива челно в електрически стълб. Зад волана бил Огнян Дебелаков, който седнал на шофьорската седалка след употреба на алкохол. В кръвта му бяха отчетени 1.55 промила.

По време на заседанието бяха оповестени неизвестни до момента подробности около фаталната нощ. Четирите момчета били на сватба в махалата. Пили водка и ракия. Посред нощ решили да отидат за цигари, съобщават от TrafficNews.

Огнян Дебелаков, Жоро Илиев, Петър Илиев и 16-годишният Джанай се качили в колата потеглили. От показанията на един от оцелелите – Жоро Илиев, Огнян карал изключително бързо. Той видял как стрелката на километража показва 150 километра в час. След това колата започнала да занася и последвал удара.

Огнян Дебелаков – шофьорът на колата ковчег от Пловдив, остава в ареста

Шофьорът на колата-ковчег от Пловдив – пиян! А дали е бил дрогиран?

Въздушните възглавници спасили шофьора и пътника на предната седалка. Двете момчета отзад обаче изхвърчали от автомобила след удара. Единият паднал на оградата към реката, а другия - в самото корито на Марица.

Огнян Дебелаков няма свидетелство за управление на МПС. Това обаче не го спирало редовно да сяда зад волана, обясниха от прокуратурата. Стана ясно също така, че никой от семейството на обвиняемия всъщност няма шофьорска книжка - нито бащата, купил колата-ковчег, нито двамата му сина.

Братът на Огнян разказа, че двамата често обикаляли улиците на пловдивската махала “Столипиново”. Взимали са на тайно колата на дядо им, който е единствен с книжка и карал такси. Шофирали са и автомобилите на техни приятели. И двамата били с множество актове.

Магистратите решиха Огнян Дебелаков да остане в ареста, въпреки че бе доведен във видимо лошо здравословно състояние. Младежът е обезобразен, но според съдя Захова е доказано, че той е извършител на престъплението и е възможно да пристъпи към ново.