Ако някой познава тези нагли хора, да им каже да се върнат в магазина да върнат парите, които са взели, и да си вземат запалките, които са оставили, до 20 ч тази вечер, ако ли не, ще ги потърся по друг начин!

Така се закани собственикът на магазин за цигари и алкохол в София, станал жертва на доста вървежна схема на престъпниците в столицата. Какво всъщност се случва? 

Двамата, които виждате на снимките, влизат в магазина, оглеждат се, виждат, че само продавачката е вътре и вадят кутия със запалки. След което съвсем спокойно й обясняват, че "шефът направи поръчка, ето фактура, струват 85 лева".

Продавачка се опитала да каже: "Само да му се обадя да питам..." , но двамата мошеници доста убедително успели да й внушат, че шефът в момента е "нервен", дали й една "промоция" и...  тя им плаща 85 лева. Всъщност реалната цена на запалките е 20 лева...

Това разказа пред Glas.bg собственикът на магазина Дидо Билянов. В същото време, в което двамата измамници измъкват парите от продавачката му, той е само на 20 метра от магазина - майстори нещо по колата.

Явно двамата ухилени (както се вижда на снимките) младежи не са наясно обаче, че собственикът на магазина е опасал почти цялата зона с камери, и сега физиономиите им ще обиколят мрежата. Все ще се намери кой да им предаде заканата на Билянов.