Данаил и Кристиян - двама съученици и една фатална дата - 26 юли 2018 г., променила съдбата и на двамата.

Даниал Берквейди намушква своя съученик с нож в столичния квартал "Надежда".

Първоначално Даниал твърди, че е жертва на онлйан тормоз и затова решил да си отмъсти. Прокуратурата обаче го обвини в опит за убийство.

А в съдебната зала той призна вината си и така делото приключи за няколко часа. Съкратено производство. За пореден път.

Бейкверди получи две години условно, с три години изпитателен срок  а мярката му за неотклонение беше променена. Той вече няма да е под надзор на инспектор, а само на родителите си.

Какво става с Кристиян Сотиров?

Днес младежът е на 17 години. Ще живее с психическата травма цял живот. Нараняването на панкреаса му може да има сериозни отражения в бъдеще, смятат родителите му. Има белези на врата, китката, корема.

Проблемът - детската агресия в училище. Примерът е пореден, за съжаление.

"В училище винаги има търкания между децата, но хората трябва да ги възпитават. Търканията бяха туширани в училище, но Кристиян получи заплашително писмо от нападателя, дори да не е комуникирал с него", разказа пред Нова тв бащата на младежа - Кристиян Димитров.

Родителите на момчето разбрали за присъдата на Данаил от медиите. А адвокатът е категоричен, че тя не е достатъчна.

Майката и бащата на пострадалото момче са на същото мнение - условната присъда не е присъда. По думите им наказанието трябва да е адекватно, за да разбере детето, че има наказуемост.

"Не сме получили извинение от Данаил. Явно той чувства, че всичко е наред", коментира още семейството на пострадалото момче.

"Родителите не бяха допуснати да участват в процеса, а делото се разгледа при закрити врати. Нямахме никакво участие", заяви юристът на семейството Георги Тодоров.

Според адвоката протестът е единственият шанс за справедливост.

"Прокурорът може да подаде протест, който да изпрати делото в следващата инстанция. Ние сме лишени от възможността да подадем жалба", обясни той.