15 дни бях заключена в банята. Биеше ме периодично. Изгаряше ме с вряла вода. Бях изнасилвана. Майка му го съветваше да не ме удря в лицето, а в тялото, за да не остават белези. Това разказа една от жертвите на Зеки А., съобщи 24rodopi.com

Похитителят на жени от Кърджали ще трябва да лежи 10 години в затвора, след като получи увеличение на присъдата си, след наказания за други провинения.

Мария Георгиева е бившата съпруга на 29-годишния жител на квартал „Боровец“. Той бе арестуван на 14 февруари 2018-та година след като държал в плен 41-годишна жена, която след няколко месеца „затвор“ в дома му, бе успяла да избяга и потърси съдействие от полицията. Зеки А. й нанасял побой – удрял я с ръце, с пластмасова тръба, с цепеница и с чайник.

Татуирал името си на рамото й, без нейното съгласие. Правел й снимки с личния си телефон, от които били видни следите от побоите, посочиха от прокуратурата. Докато бе под „домашен арест“ пък, Зеки А. бе посегнал и на 26-годишна жена. Той я заключил в къщата си, а след това й нанесъл и побой.

Именно 26-годишната от Кричим е бившата съпруга на кърджалиеца.

„Аз отидох и го извадих от ареста. Около 2 седмици се държеше добре с мен. После ме заключи за 15 дни в банята си. Побой след побой. Изгори ми гърба и краката с гореща вода. Счупи ми носа, отлепи ми лявата ретина. Искаше да ме направи проститутка.

Не ми даваше да говоря със сестра ми, която се обаждаше от Германия. Именно тя подаде сигнал в полицията и след 30 минути дойдоха униформените служители“, разкри още за ужаса в дома на Зеки 26-годишната Мария Георгиева.

Първата присъда на кърджалиеца бе произнесена през ноември м.г. Той бе признат за виновен за противозаконно лишаване от свобода на 41-годишна жена. Тя била в плен в дома му в периода от септември 2017-та до 14 февруари 2018-та година, когато успяла да избяга и да потърси съдействие от полицията.

Съдът наложи на кърджалиеца наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет години и два месеца при първоначален „строг“ режим.

През март т.г. той бе осъден и за други престъпления. Така присъдата му набъбна до 8 години затвор. Понастоящем кърджалиецът е в пандиза за рецидивисти в Пазарджик. Само преди дни присъдата му бе удължена с още две години, като общото му наказание стана 10 години „лишаване от свобода“.