Мъж е бил бит с метална палка и напръскан с лютив спрей при екшън на АМ „Хемус”. Пострадалият е бил удрян, защото блокирал движението с буса си, който е бил аварирал.

Първоначално нападателят, който е тираджия, бяга, но малко след това е задържан от полицията. 

Всичко това се случва около тунел „Топли дол” на магистралата. Пострадалият е Ганчо Ганев „Всичко се случи много бързо. Бяхме аварирали на магистралата, близо до една бензиностанция. Пътувахме по работа с бус на мой приятел. Около 17.15 аварирахме близо до изход на паркинг. Пуснахме буса по инерция на заден ход, за да влезем в паркинга и да не пречим на движението. Спряхме там”, разказва той. 

„До нас паркира камион. Шофьорът започна да ни свири и да вика някакви неща. Отидох и обясних, че сме аварирали, не можем да минем и има достатъчно място, за да мине. Той се ядоса. Върнах се до буса ни, той се застоя се в кабината няколко минути. След малко излезе от камиона, държеше разпъната метална палка и лютив спрей. Напръска ме, спрях да виждам каквото и да е било и в този момент ме удари с металната палка”, каза още той.

 „Видях облака от лютивия спрей. Излязох от буса, за да видя как е Ганчо. Шофьорът се обърна към мен и ме напръска и мен”, каза Иван Петров – приятел на Ганев, който е пътувал с него в буса.