Районна прокуратура – Мездра е предала на съд подсъдим 41-годинишен мъж по обвинение за нанесена от него телесна повреда на жена при условията на домашно насилие и по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

Подсъдимият, в периода 2010 г. – 2012 г., живеел на съпружески начала с жена, с която имал две дъщери. След раздялата отношенията помежду им били обострени, съпътствани от непрекъснати конфликти. Мъжът настоявал тя да се върне при него, заплашвал я с убийство, за което бил осъден.

По обед на 15.08.2019 г. жената била с дъщеря си в центъра на гр. Мездра. По същото време, на пейка в района на магазин „България" на ул. „Христо Ботев", се намирал бащата на децата ѝ. Мъжът бил във видимо нетрезво състояние. Забелязвайки я, той й препречил пътя и започнал да я обижда. Нападнал я, като й нанесъл удари по цялото тяло, след което я съборил на земята и продължил с побоя. Намиращите се на оживената улица свидетели се намесили. На място пристигнали полицейски служители, които задържали агресивния мъж. Пострадалата била прегледана в болнично заведение.

От изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че в резултат на нанесения побой жената е получила контузия на главата, лявото рамо и гръдния кош.

Подсъдимият се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е споразумял с Районна прокуратура – Мездра да му бъде наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода" при „строг" режим на изтърпяване. Съдът е одобрил постигнатото между страните споразумение. То има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване и протест.