57-годишен мъж от Шумен е арестуван, след като отправил терористична заплаха към една от радиостанциите, която излъчва на територията на града, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова.

Заплахата е била фалшива, а повод за нея станало разминаване на вкусовете на музикалния терорист с програмната схема на радиото.

Мъжът, чието име не се съобщава, позвънил на 112 в 2:55 часа сутринта в неделя. Казал, че ще постави взривно устройство в централата на известна радиостанция. От спешния телефон приели заканата с пълна сериозност и я предали на МВР. Започнало незабавно издирване на автора на обаждането и малко по-късно била установена самоличността му.

Полиция нахлула в дома на слушателя и извършила претърсване, но по време на обиските не били намерени боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия, с които да може да бъде осъществена заканата.

Пред полицаите 57-годишният шуменец обявил, че е звъннал на 112 в знак на протест, че по това време на денонощието в ефира на заплашеното радио върви само сръбска музика.

Меломанът-терорист бил отведен в РУ на МВР, където прекарал следващите 24 часа в пълна тишина, далеч от сръбско. Срещу него е образувано досъдебно производство.