35-годишен мъж от столицата беше осъден от Районния съд във Варна на 2 години лишаване от свобода за извършени от него блудствени действия спрямо 11-годишно момиче. Подсъдимият бе признат за виновен, че на 14 февруари 2020 г. в обитаван от него апартамент във Варна е извършил блудствени действия по отношение на малолетно момиче.

Потърпевшото момиче отскоро живеело на квартира с баща си в същия квартал и познавало подсъдимия покрай него. На посочена дата двамата с баща си били поканени на гости в жилището му, като мъжете употребили алкохол. По-късно вечерта поръчали на детето да остане да ги чака в апартамента, а те излезли навън и отишли в игрална зала. Известно време след това в апартамента се върнал само подсъдимият, съблякъл се гол, ударил шамар и бутнал момичето на леглото, като започнал да го опипва и да се опитва да го съблече. Детето успяло с чаша от масата да удари подсъдимия по главата, вследствие на което му потекла кръв и той изкрещял да се маха. Пострадалата излязла навън и се разплакала, като пред случайно срещнат възрастен споделила какво й се е случило.

По подаден сигнал на тел. 112 на място били изпратени полицейски служители

35-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало. Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие, с признание на вината. Изпълнението на наложеното с присъдата наказание от две години „лишаване от свобода“ се отлага с изпитателен срок от 5 години. Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.