Окръжната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност мъж, направил опит да убие съпругата си с незаконно притежаван пистолет. Престъплението е извършено при условията на домашно насилие, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Обвиняемият Метин К. /52 г./ и съпругата му Алина, която е румънска гражданка, били в процес на развод и заради домашно насилие на мъжа е била издадена ограничителна заповед.

На 26 юни Метин върнал голямата си дъщеря от тренировка по тенис и при срещата с майката настъпила разправия, която продължила три часа. Мъжът извадил пистолет и заплашил съпругата си, че ще я гръмне и ще се самоубие.

Тримата напуснали жилището, за да приберат по-малкото дете от детска градина, и тогава Алина успяла да затвори вратата на входа, а мъжът останал отвън. Заради действията на съпругата си, Метин произвел изстрел във вратата, дочупил стъклото, промушил си ръката и започнал да стреля във входа. С най-малко два от изстрелите уцелил съпругата си и по чудо не ранил дъщеря си. След стрелбата във входа Метин се укрил, а по-късно местонахождението му е било установено от полицията. Цяла нощ криминалисти и психолози са водили преговори с обвиняемия, след което той се е предал.

Експертна справка е показала, че мъжът е стрелял с преправен в боен газов пистолет и му е повдигнато обвинение и за незаконно държане на оръжие. Предстои прокуратурата да внесе искане в Добричкия окръжен съд за вземане на постоянна мярка "задържане под стража" на Метин.