Мним търговец на алкохол открадна пари от касата на заведение в София. От управата на заведението разпространиха видео от охранителната камера, заснела крадеца, съобщи Нова.

От запис от камерите в заведението се вижда как мъж влиза през главния вход и разговаря със сервитьора в заведението. Той се представил като дистрибутор на алкохол, който продава на ниски цени. Сервитьорът обаче отказва, като на видеото се вижда, че носи и храна за гостите в градината и бърза. След като той излиза, за да занесе храната, мнимият търговец бърка в касата за секунди и взема 100 лв. от нея.

"Разбрахме за инцидента в края на работния ден, когато направихме отчета. През цялото време се чудехме какво се е случило, като накрая решихме да проверим и камерите", разказа пред Нова барманът от заведението Алекс Брейчев, който е разпространил записите от кражбата. Той подчерта, че в този момент в заведението е имало трима готвачи и един сервитьор. Именно защото персоналът бил зает, не е имало кой да спре крадеца.

Най-вероятно този човек има опит с нещата и се е запознал с нашето заведение конкретно. Тук сме от три години и не се е случвало такова нещо, категоричен бе той.

В телевизията е получен сигнал и от друго заведение близо до "Женския пазар" в София, където в началото на месеца същият мъж е откраднал телефон.