Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 28-годишен мъж, който отмъкнал 2800 лева от двама пенсионери в пловдивското село Златитрап. Кражбата е извършена на 10 декември 2017 година - в дома на семейството пристигнали четирима непознати мъже. Те обяснили, че майстор, който преди дни им ремонтирал покрива, ги изпратил, за да вземат забравена от него ножица.

Първоначално 78-годишната жена и съпругът й, на 80 г.,  не искали да ги пускат в двора, но след като станал скандал, те се уплашили и се съгласили. Обвиняемият  си показал и личната карта, след което жената му разрешила да вземе ножицата.  Той се качил на покрива. Там намерил ножицата, започнал да я размахва и в това време да разваля подредените керемиди, както и да дърпа улуците. Възрастните хора го молели да не руши покрива, но той не се спрял и повикал двама от придружаващите го, които отишли при него да правят същото. След около два часа тримата слезли от покрива и заявили, че  семейството им дължи 3 800 лева за работата. Жената казала, че нямат толкова пари. Тогава обвиняемият , с още двама от приятелите си, тръгнал към нея и извикал: „Давай парите. Ще те удуша, ще те заколя, ако не ги дадеш. Ще те утрепя".

Той бутал жената и се заканвал. Възрастните хора се уплашили и предали наличните в дома им 2 800 лева, които били спестявали няколко  години. Обвиняемият продължил да иска още пари, но като разбрал, че нямат, си тръгнал с другите трима мъже.  Спрямо обвиняемия  е взета мярка за неотклонение „задържане под стража" от 7 декември 2018 г. Той е осъждан. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.  

 

Снимката е илюстративна.