26-годишен мъж наруши ограничителна заповед и нападна майката на детето му в центъра на Кюстендил. По случая бе образувано дело, което е внесено в съда с обвинителен акт. Между държавното обвинение и защитата на подсъдимия е било постигнато споразумение, което съдът е одобрил.

Досъдебното производство по случая е започнало, след като на 08.06.2020 г., в центъра на гр. Кюстендил, подсъдимият нарушил издадена заповед за незабавна защита от домашно насилие. Въпреки че нямал право да доближава майката на детето му, на разстояние по-малко от петдесет метра, той го направил и упражнил физическо и психическо насилие спрямо нея. Нападателят нанесъл на жената удари с ръце в областта на лицето и с крака по тялото, дърпал я за косата, хващал я за врата и я душил. Освен това отправял обидни думи по неин адрес и заплахи.

Агресивният мъж извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Държал се арогантно, буйствал, нанесъл побой на майката на детето му и отправил закани към други две жени, опитвал се да скъса маркуч от поливната система на растенията в парка пред Художествената галерия.

Още същия ден мъжът бил задържан и привлечен в качеството на обвиняем. В хода на досъдебното производство е било установено, че той е осъждан четири пъти за престъпления от общ характер – за държане на наркотични вещества и управление на МПС в срока на наложено административно наказание за шофиране без книжка. Срещу него се води наказателно производство, приключило с осъдителна присъда от пет години „лишаване от свобода“ на първа инстанция.

Със сключването на споразумение подсъдимият  се е признал за виновен за извършените от него престъпни деяния. Съдът е привел в изпълнение наказание „лишаване от свобода“ за срок от девет месеца, което му е било наложено по друго дело.