Задържаха трима мъже за разпространение на наркотици след специализирана полицейска акция. В рамките на дейността по превенция на криминалната престъпност, свързана с разпространение на наркотични вещества, в Районното управление на МВР гр. Гоце Делчев е постъпила информация за лица, занимаващи се с тази престъпна дейност.

Разследващите органи са предприели наблюдение на конкретни адреси в Гоце Делчев, като впоследствие е бил задържан 45-годишен мъж. Преди това той бил посетен в дома си от друг местен жител на 49 години. След което се придвижил с велосипед от обитаваното от него жилище до адреса на друг 40-годишен мъж, откъдето излязъл с черна найлонова торбичка. Същата е била иззета при обиск. В нея е била открита суха растителна маса с тегло 89,37 грама, която при направен полеви тест е реагирала положително на канабис.

При претърсване и изземване в дома му е била намерена електронна везна, свивка с канабис, както и други свивки и торбичка, съдържащи бяло прахообразно вещество, нереагиращо положително на полеви наркотест.

Наред с това са били претърсени помещения в имот на друг адрес в града, използвани от 40-годишният мъж. Там са били намерени торбички със суха растителна маса от листа и съцветия, реагираща на канабис. Общото количество на иззетата у него дрога възлиза на 242,65 грама. В жилище, обитавано от 49-годишния мъж разследващите са открили 2,96 грама амфетамин.

Тримата мъже са привлечени в качеството на обвиняем. Двама от тях - за държане на наркотични вещества с цел разпространение, а единият и за разпространение на дрога.

По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът е определил мярка за неотклонение „под стража" спрямо 45-годишния мъж. Другите обвиняеми – на 39 и 40 години са с мерки за неотклонение „гаранция в пари", в размер съответно от 500 лева и 3 000 лева. Действията по разследването продължават.