Специализираният наказателен съд пусна под домашен арест Маринела Арабдажиева. Причината за решението е влошеното ѝ здравословно състояние.

Заседанието беше закрито за медиите. Още в самото начало адвокатът на Маринела – Ина Лулчева, пожела в залата да останат само нейни близки заради подробности, свързани с нейното здравословно състояние.

Имало дни, в които тя е била с кръвно 70 на 40, като например 28 август, и също така други дни, в които кръвното й стигало до 190 на 100.

Иначе съдът прие, че са налице достатъчно основания бизнес дамата да остане в ареста: обосновано предположение, че Маринела е част от организирана престъпна група за укриване на данъци.

Заради тежестта на евентуалните обвинения съдът прие и че е налице опасност да се укрие, както и третата предпоставка: опасност да въздейства на свидетели.

Лошата й медицинска епикриза обаче, подкрепена от становището на лекарите от Затворническа болница, че не бива да бъде връщана в ареста, наклониха везните към домашен арест. Тя ще го търпи на адреса си в Пловдив.

Там трябва да получи и адекватно медикаментозно лечение на хипертонията, от която страда.

Съдебният състав счете  в определението си, че всичко друго би застрашило здравето и живота й.

"Естествено, че ще протестираме мярката", заяви на излизане от съдебното заседание прокурор Кирил Пейчинов.

Припомняме, че Маринела и Ветко Арабаджиеви са с обвинения за участие в организирана престъпна група с цел данъчни престъпления и пране на пари.

В продължение на месеци властите ги издирваха, а през март тази година ги задържаха в имение в Испания.